2022 | Ce este rășina epoxidică pentru pardoseală?

rasina epoxidica

O luăm cu începutul: să vorbim despre rășina epoxidică

Este primul articol de pe acest blog, motiv pentru care vrem să vă ajutăm, în primul rând, să înțelegeți mai bine ce este rășina epoxidică pentru pardoseală. Și asta pentru că este un concept relativ nou în țara noastră, am putea spune. În ciuda faptului că în alte țări este folosit deja de mai mulți ani, în România rășina epoxidică este un domeniu prea puțin cunoscut și aproape deloc popular.

Majoritatea românilor s-au învățat cu podelele tradiționale, acoperite cu gresie sau parchet și puțini sunt cei care caută alternative. Mai mult decât atât, este posibil ca rășina epoxidică să nu fie foarte populară din cauza prețului. Este adevărat, prețul unui metru pătrat poate fi puțin mai scump decât un metru pătrat de parchet sau gresie. Dar dacă se ia în calcul durabilitatea și restul beneficiilor pardoselilor acoperite cu rășină, vă garantăm că veți ieși în câștig.

pardoseala epoxidica

Pe scurt:

Pardoseala epoxidică este un sistem format din rășină sintetică, turnată deasupra unui strat de beton ca formă de protecție și decor. Rășina este turnată în formă lichidă, continuă, fără ”rosturi”. Odată întărită, pardoseala epoxidică formează o legătură puternică și permanentă, acționând ca o barieră
impermeabilă și decorativă peste straturile inferioare.
Pardoselile din rășină sunt incredibil de durabile și construite pentru perioade lungi de timp. Unele tipuri
de rășini pot fi chiar mult mai dure decât betonul.

pardoseala epoxidica evenimente

De unde provine materia primă?

Rășinile pe care noi le folosim provin din Italia, de la o companie de renume, cu o vechime de peste 40 de ani pe piață. Fie că sunt rășini epoxidice sau poliuretane, rășinile folosite de noi au cel puțin două caracteristici care le fac deosibite și care ne-au convins să le alegem:
 Grosimi minime cuprinse între 300 microni și 8 mm, care permit o durabilitate foarte mare
 Absența solvenților, deci automat și a mirosurilor și a dispersiei în aer

Este important să știți că rășina epoxidică se poate folosi nu doar pentru pardoseli interioare, ci și pentru pardoseli exterioare, industriale, inclusiv pentru a acoperi suprafețe mari supuse unui trafic greu. Mai mult decât atât, acestea pot fi folosite în construcția sau întreținerea piscinelor sau pentru orice altceva
vă gândiți. Cu alte cuvinte, datorită caracteristicilor sale de protecție, curățare și rezistență la intemperii, sunt recomandate pentru absolut orice. Chiar și pentru fațade.

Și dacă tot nu v-am convins, vă mai spunem un lucru. Dacă vă gândiți că ar fi mai bine să alegeți o pardoseală din gresie sau parchet pentru că aveți mai multe alternative de culori, avem o veste bună. Rășina epoxidică poate fi turnată în mii de modele, culori și combinații la care poate nici nu v-ați gândit.
Tot ce trebuie sa faceți este să ne spuneți ce anume doriți și cu siguranță vom găsi o soluție pe placul dumneavoastră!